Menu

Introdução ao Direito - Economia - Sem Ramos - Especialidades


6.0
ECTS / Credit Units
Year: 1 / 2º Semestre
Plan: 2015/16
Scientific Area: DIR
Level: L1

Semestral Hour Load

Theorical: 32.00
Theorical-Pratical: 32.00
Pratical and Laboratorial:
Fieldwork:
Seminar:
Internship:
Tutorial:

 

Assigned Internship Hours:
Assigned Projects Hours:
Assigned Fieldwork Hours:
Assigned Study Hours:
Assigned Evaluation Hours:
Others:

Degree having this Course

Degree - Branch Degree Plan Year
Economia - Sem Ramos - Especialidades 2015/16
Gestão - Sem Ramos - Especialidades 2015/16

Teaching Staff

Alexandra Catarina Spranger Fernandes Gomes Forte Saldanha Cardoso
Alexandra Catarina Spranger Fernandes Gomes Forte Saldanha Cardoso


Responsibilities:
Regência
Responsável pelas Pautas
Ensino teórico
Ensino teórico-prático

Course Information

Course Objectivs

1 At the end students should know how to reflect critically on the legal exegesis, on the "Right thinking" and/in contemporary society, should have an overview of the various forms of legal regulation and know how to solve a practical case ­ meaning if making an award.

Evaluation Criteria

Classification Type: Quantitative (0-20)
Evaluation Methodology: After the theoretical presentation made by the Professor, encouraging research, investigation and critical analysis, the student should be able to consult the Law, subsuming the facts of the prediction rule of law and deliver a judgment ­ meaning sentence. Students perform two tests of continuous evaluation (50% of grade) and a follow­up exam (50%). Reassessment period: final exame with waited score of 100%.

Program Resume (get program detail)

Main Bibliography

TELLES, Inocêncio Galvão (2010). Introdução ao Esudt. do Direito. Coimbra Editora.
AMARAL, Diogo Freitas do (2004). Manual de Introdução ao Direito. Almedina.
SILVA, Germano Marques da (2009). Introdução ao Estudo do Direito. Universidade Católica.
REALE, Miguel, (2015). Lições Preliminares de Direito. Coimbra.
SANTOS JUSTO, António dos (2003). Introdução ao E. do Direito. Almedina.
VASCONCELOS, Pedro Pais de (2003). Teoria Geral do Direito Civil. Almedina.
BRONZE, Fernando José (2006). Lições de Introdução ao Direito,. Coimbra.
REBELO DE SOUSA, Marcelo, et al., (1998). Introdução ao Est. do Direito. Europa-América.
EZQUIAGA GANUZAS, F. J., (2000). Lura Novit Curia y Aplicación Judicial del Derecho. Lex Nov.
HERNÁNDEZ MARÍN, Rafael, (1999). Interpretación, Subsunción y Aplicación del Derecho. Marcial Pons.
ASCENSÃO, José de Oliveira (2011). Direito - Introdução e Teoria Geral. Almedina.
qualquer edição não anotada Código Civil Português. LATORRE, Angel (2002). Introdução ao Direito. Coimbra.

Other Biographical Sources / Support Documents

Student Support

Associated Links

Comments

Forum

Connect to Forum Introdução ao DireitoLink Externo